« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Bra städtips

Städning, det är ganska trist, tråkigt och tar tid, men är ett måste. Du kan så klart anlita en städfirma Malmö, att göra det åt dig,  eller så tar du del av de tips jag delar med mig. 

Städa hela huset, inte ett rum åt gången

Städning är mycket effektivare om du väljer en uppgift (damma, dammsugning, moppning) och gör samma uppgift i alla rum i huset, snarare än att städa köket, badrummen och sedan sovrummen. Om du gör det på det sättet förhindrar du att du känner att du befinner dig i en oändlig städcykel och börjar med samma uppgift om och om igen.

Samla alla dina rengöringsverktyg i en vagn

Oavsett om det är en vagn, hink eller väska, att ha allt du behöver för att rengöra på ett bärbart ställe gör det mycket lättare att få jobbet gjort. Du kommer inte att slösa tid på att leta efter verktyg medan du städar, och behöver inte oroa dig för att samla ihop dem innan nästa gång.

Rensa röran

Innan du ens börjar städa, gå rum till rum och plocka upp röran som ofta finns där. När du hämtar varje föremål – tidningar, vällästa pocketböcker, gamla sneakers – fundera på om du ska lägga undan den, slänga den eller donera den.

Fokus på badkar, handfat och toaletter

Spraya rengöringsmedel på diskbänken och sedan på handfat, badkar och toaletter. Låt det sitta i några minuter så att rengöringsmedlet hinner lösa upp smuts och fläckar. Gå sedan tillbaka till köket och börja skrubba. Glöm inte att torka av insidan av mikrovågsugnen. Rengör toaletter sist.

15 Mar 2023