« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Lek med vatten

Att leka med vatten eller i vatten, det är något de flesta barn uppskattar att göra. Det kan vara så enkelt som att leka med vattenpistoler och ha vattenkrig med varandra. Ett annat tips är att besöka en vattenlekpark från cadoaqua.se. Det är en slags lekpark kan man säga, som byggts upp med vattenlekar och annat. 

Det går även att leka i vatten, så som i havet, sjön eller i poolen. Det brukar finnas många kul lekar att göra, allt från att göra kanonkulan till att spela vattenpolo.

Kul vattenlekar

Det finns som sagt många kul vattenlekar att göra. Här är två:

1. DIY Slip n’ Slide
Ta en plastduk från en lågprisbutik och fäst den mot marken med hjälp av tältpålar. Tillsätt vatten och med en löpande start, glid ner för banan.

2. Sponge Bulls-Eye!
Måla målcirklar och punktmängder på marken. Använd stora, genomdränkta svampar, försök att träffa målen. De våta fläckarna visar dina poäng i detta vattenspel.

Andra kul lekar med/i vatten är dessa:

Blomstersrputa-taggning

Använd er av en uppsättning billiga sprayflaskor/blomstersprutor. Låt sedan alla ha på sig vita T-shirts. I varje vattenflaska, addera karamellfärger, olika för varje barn/lag. Sedan så taggar man varandra genom att spruta på varandra.

Vattenhinkstävling

Rada upp barnen i jämna lag mitt emot varandra. Varje person får en hink.  Starta varje lag med en hink full med vatten och låt en spelare försiktigt dumpa vätskan i en tom, och försök att inte spilla någon. I slutet av raden vinner den som har mest vatten.

9 Feb 2023