« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Är du förberedd om strömmen går?

Ibland händer det att strömmen går hemma. Det du ska göra först är att kolla proppskåpet eller elcentralen om det är en sådan du har. Strömavbrott påverkar en hel del saker, då våra hem är fyllda med grejer som drivs med el. Det är allt från belysning, elektriska apparater, kyl, frys, värme, vatten, telefon, wifi med mera. Det är inte fel att vara förberedd ifall om du skulle drabbas av strömavbrott. Det är smart att ha elverk med inverter till exempel, läs mer här om det. 

Tänk på dessa saker

Som sagt så är det första du ska göra är att se så att det inte är din jordfelsbrytare som har löst ut i ditt proppskåp. Eller att proppen gått om du har ett gammalt proppskåp. Kolla ut och se om det även är strömlöst hos grannarna, då kan det vara ett större fel. Då kan det vara bra att kontakta ditt elbolag. En sak som är bra att ha hemma är en batteridriven eller solcellsdriven radio och extra batterier till hands samt även ficklampor och reservbatterier hemma och lättilgängliga. Du kan också satsa på att h a powerbank, stearinljus och värmeljus.

Om du märker att strömmen blir borta ett tag se då till att du tappar upp vatten i flaskor hemma, eftersom att det kan sluta rinna ur din kran under strömavbrottet. Ni kan även se till att bara vara i ett enda rum, för att hålla värmen, ifall strömavbrottet påverkar det. 

27 Apr 2020