« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Att hitta rätt i livet

En del har en mycket tydlig plan med vad de vill göra i livet. Ibland redan så tidigt som då de börjar gymnasiet. Dessa personer väljer då en utbildning som leder dem rätt, samt att de även pluggar vidare till det yrke de bestämt sig för. Så är det dock inte för alla. Även om man kanske haft en dröm som liten om ett visst yrke, så brukar det ju ändras i takt med att man blir äldre. Om du gått färdigt gymnasiet och inte har en plan, eller sökt vidare för att plugga, så kan du ju alltid välja att jobba ett tag emellan. Dock är det ju bra att ha studerat för att få ett bra jobb. Då kan ett rekryteringsföretag som Skill U kanske rekrytera dig. 

Vad vill du göra?

Det bästa att göra, det är att välja att jobba med det du tycker är kul. Du bör inte bygga din karriär på något dina föräldrar anser du ska göra, eller skaffa ett yrke bara för att det är välbetalt. Det leder ofta till att du kommer ledsna eller inte trivas där du hamnar. Det bästa är ju så klart att hitta något du gillar att göra som dessutom ger dig bra lön.

Om du är osäker på vad du vill göra så finns det många sådana test att göra på nätet som kan vägleda dig i alla fall lite!

17 Nov 2021