« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Behöver du en vinsch?

Är det så att du funderar på att skaffa dig en vinsch? Det är inte fel att ha en sådan på din bil till exempel. Men det finns även andra varianter av vinschar, som är fristående, eller för båtar eller för en ATV. Det finns ett bra utbud av olika sorters vinschar på www.warriorwinches.se. De har både stora och små vinschar. Men du bör först fundera på vad det är för typ av vinsch du ska satsa på samt vad det är du behöver vinscha med den. Det för att få rätt sorts vinsch. De olika vinscharna har ju olika dragstyrka som det heter. De klarar alltså av olika mycket kilon.

Är det så att du ska ha en vinsch för bärgning, off-road och räddning så krävs det en vinsch med mycket kraft. För rullande vikter kan det vara mindre kraft. 

Fler bra saker att tänka på då du ska köpa vinsch

Det är en del andra saker du bör tänka på då du ska köpa dig en vinsch. Det är inte bara vad den klarar av för vikt, utan det spelar även roll var du ska använda den. Så fundera på hur omgivningen ser ut, samt vad det är för slags underlag. Det spelar även roll om du ska vinscha på plan mark eller i en backe. Det spelar även roll om det är en last som sitter fast eller om den är lös.

När man talar om dragstyrka, så anges det i lbs, så för att få fram vad det är i kilo, så kan du halvera det talet. 

13 Jul 2022