« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Bygga nytt eller köpa hus?

rött hus på landet

Den som funderar på att flytta till hus, har ofta två val. Det är att bygga nytt hus eller att köpa ett begagnat hus. Nytt hus kan låta dyrt och svårt att få till. Begagnat för kanske tankarna till charm och renovering. Eller en massa jobb! Men vad bör man tänka på när man står i detta val? En sak är att kolla kostnaderna. Då talar vi om totalkostnaden för allt man ska göra med huset. Ett hus som behöver renoveras kan kosta bra mycket mer än att satsa på bygga hus från en bra husleverantör

Vad ska man välja?

Om man väljer hus från Trivselhus, så kan man se när det är klart att flytta in i. Man kan inreda våning för våning när man vill. Är det ett hus som är begagnat så att säga, som behöver renoveras så kanske det inte är lika lätt att se när detta kommer att stå klart. Det hela beror ju på hur mycket renovering som krävs och om det går att bo och renovera samtidigt. En totalrenovering kan dock vara tidskrävande och kosta en hel del pengar. Det är bra att värdera sina pengar och sin tid, för att bestämma sig vad som passar bäst.

Fördel med nytt hus

En stor fördel att välja hus från husleverantörer och bygga helt nytt är att du kan få det exakt så som du har tänkt dig. Det med planlösningar, färger, exteriör och interiör. Renoveringsobjekt går väl till viss del att göra som man vill men svårt att ändra på vissa saker. 

 

 

 

20 May 2019