« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Få en hälsosamma vikt

väga sig

Det här med att gå ner i vikt, det är ju olika svårt för olika personer. Har själv börjat tänka en del på vad jag äter, samt att jag även har börjat träna. Äter kostillskott från Fitline, det kan ni läsa mer om på fitline.se. Men hur gör man då? Jag har läst lite tips på nätet, som jag tänker jag ska dela med mig av.

Bra tips för att börja gå ner i vikt

Det är bra att lägga ner allt som har något sött i sig, som godis, kakor, glass, bullar med mera. Klart man ska unna sig ibland, men inte alltid. Börja äta mer frukt istället. Just frukt och grönsaker är bra och det är bra att låta minst hälften av det man äter vara just detta.

Man bör även äta prrotein regelbundet eftersom att proteinrik mat mättar bra per kalori. Ett regelbundet intag av protein under dagen hjälper också till att bevara muskelmassan vid viktnedgång. Man kan äta saker som kvarg, keso, ägg, fisk, kyckling, bönor och linser. Den som sportar mycket kan läsa om ett bra tillskott på fitline-sport.se. Sedan ska man även dra ner på fettet. Äta mer fiberrika kolhydrater är även det bra. 

Sen, se bara till att äta en portion per gång. Ät det du har på tallriken, ta inte en gång till. 

Ett annat hett tips är att handla när du är mätt. Det är rätt lätt att köpa onyttiga alternativ när du är hungrig. Är du mätt, så kommer det bli mer nyttigt. 

 

 

 

6 Jun 2019