« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Flytta till Stockholm?

Det är inte många som likt mig har en fascination för Stockholm - och som inte bor i den staden. Och, nej jag har inte bott där heller. Däremot har min far bott där. Han till och med är därifrån. När han var 12 flyttade han med sina föräldrar från Stockholm, hit ut, till en liten småstad i Norrland. Sedan dess har han bott här. Först gick han i skola, sedan träffade han min mor, och efter det blev han kvar här.

Jag har pappas kärlek till Stockholm

Under hela sin uppväxt, och fortfarande i dag, har han haft samma kärlek till Stockholm. Varför han inte flyttade tillbaka, vet jag inte. Mamma kanske inte vill flytta dit. Genom alla år har han fortfarande kvar sin kärlek till den staden. En del av det har han säkert överfört på mig. För jag har lärt mig konstiga fakta om staden. Som att Stockholms stadsplanering är inspirerad av tyska städer som Berlin och Wien. 1834 hade staden sitt först sjukdomsfall av kolera. Den mest kännspaka byggnaden i Stockholm är stadshuset, som kan tas för en kyrka, men det är där Nobelfesten äger rum (vilket kan ha bidragit till att det är den mest kända byggnaden).

Inte konstigt att jag ska flytta då

Stadsdelen Bromma, som befinner sig i västerort, har hela 25 stadsområden, trots att Bromma inte är en egen stad, men är lika stor som en sådan. Sundbyberg är äldre än Stockholm, och räknas in i Storstockholmsområdet. Stockholm är ett av världens mest museitäta städer i världen. Södermalm på Stockholms söder, kallades förut för Åsön. Ja, ni ser, en massa onödig kunskap som jag har om Stockholm. Du som är intresserad av att veta mer om Stockholm, som jag, kan läsa en Stockholmsblogg här. Det är intressant! Och fullständigt onödigt, än så länge. Det kanske inte är så konstigt att jag ska flytta dit! Hoppas mina vänner följer efter, så är vi ett gäng med norrlänningar i storstaden. Vi hörs!

7 Jul 2017