« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Funderingar över nyårslöften

Nu när nyårsafton är cirka en vecka bort så är det ju inte annat än att man börjar fundera på om man ska ha ett nyårslöfte. Det är rätt så vanligt att folk lovar saker vid nyår. Oftast handlar det om att sluta röka eller att börja träna. Jag tror att de två är allra vanligast men även saker som att äta bättre, umgås mer med familj och barn är löften som ges. Läste nånstans att det dock bara är runt 10 % av de som lovar något som sedan lyckas hålla sina nyårslöften över tiden. Men hur kan man göra för att lyckas? Om det är så att du vill äta kostttillskott från Fitline, börja träna och äta rätt, hur ska du göra? Eller hur ska jag göra?

Så här gör du för att hålla dina nyårslöften

Jag hittade en lista på nätet som ger tips på hur man klarar av sina löften. På denna lista står det att man måste vara motiverad att göra det man lovar. Det ska vara ett konkret mål som gärna får innehålla delmål. 

Sedan bör man göra saker som underlättar att man håller i gång sitt löfte. Om det till exempel gäller träning underlättar det att hålla löftet om man gör det tillsammans med en vän

Sedan ska det vara bra att föra en bok över de förändringar man lyckas göra samt att belöna sig själv när man når delmål och sedan målet i sig. 

Sedan så ska man inte vänta för länge, om det är något man vill förändra. Det är lika bra att bölrja med en gång.

 

 

23 Dec 2019