« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Helst ska avlopp bara fungera

Det här med avlopp är väl ingen stor grej. Man vill helt enkelt att det bara ska fungera, sedan lägger man inte ner fler tankar på det. Det brukar vara som med hälsan; hälsan tiger still. Det är först när man är sjuk som man märker att man tidigare var frisk. Då kan det vara med avlopp också. De ska bara finnas där och fungera, men vad jobbigt det blir när de inte för det. Och har man en gång fått problem med det, är det lätt hänt att problemen bara fortsätter. Så vad ska man göra?

Site för avlopp

Som så mycket annat finns det en site på nätet om avlopp. Dör finns många bra tips och råd på hur man kan få dem att fungera, så du slipper tänka på dem. Ta bara en sådan sak om fett i avloppet. Enligt rörmokare är just avlagrat fett ett av de största problemen i våra avlopp i våra storstäder. Vi äter mycket fet mat, och det vill lägga sig i avloppet och täppa till det.

Häll fettet i burkar

Det är ju så populärt att fritera mat. Alla goda influenser från exotisk matlagning har gjort att vi mer och mer friterar maten; falafel, munkar, friterade räkor, glass och camembertostar; det är många matvaror som blir bara godare av att friteras. Om man ska fritera är det bästa sättet att göra sig av med överbliven olja genom att hälla det i burkar och gå med dem till återvinningsplatsen, antingen nära det område där du bor, eller i hyresvärden, bostadsrättsföreningens återvinning. Häll det inte i vasken. Egentligen är vasken inte till för stora matavfall. De ska slängas med soporna. I vasken ska du bara hälla varm eller kall vätska. Inte ens kaffesumpen ska där. Lycka till med ett problemfritt avlopp!

12 Aug 2017