« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Hur byter man sina fönster?

Hur är det egentligen med fönsterbyte? Hur går det till, hur gör man? Vem gör det? Ska man göra det själv eller låta någon annan göra det åt en? Fönsterbyte låter avancerat, men det är det faktiskt inte. Sedan är det så klart skillnad på att byta ett fönster, mot att byta alla fönster i ett hus. Det finns mängder av olika guider på nätet, som talar om hur man ska göra när man byter ett fönster. Det finns även videoklipp som visar hur det går till.

Att utföra ett fönsterbyte

Först ska man ju ta bort foder, det som sitter runt fönstret, sedan ha klossar, för att mäta att fönstret hamnar rätt. Sedan ska man ta ut fönstret, och skruva fast karm och sedan montera in det nya. Det är lite småpill med det hela och är man det minsta osäker så ska man nog se till att anlita någon som gör det åt en istället. Det kan även vara skönt att låta ett proffs göra det, det är troligen det snabbaste sättet att utföra ett fönsterbyte på. 

Varför byta fönster?

Det kan finnas många anledningar till att byta fönster. Det kan ha gått sönder, det kan vara röta i karmarna, eller så vill du ha nya fönster som inte släpper ut värme och energi. Det finns fönster i en mängd variant att välja mellan dessutom. Ya gärna fönster som är tåliga och som inte är energitjuvar så som gamla fönster kan vara. Du hittar förövrigt ett bra utbud av fönster hos Westcoast Windows.

8 Dec 2017