« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Kan man städa på nåt smart sätt?

Ibland händer det, man står där hemma, sliter sig i håret och allt är i kaos. Det är stökigt, det är grejer överallt och man vet inte vad man ska börja med. Så man gör lite av allt på en och samma gång. Men på så vis blir det vare sig städat eller rent. Det gäller att städa smart. Men hur gör man det då? Om man inte anlitar en städfirma, vilket kan vara smart, utan måste göra det själv?

Hur du städar smart

Det man först ska göra enligt tips och råd jag läst på nätet är att lägga upp en plan, och att ha ett städschema. Det är bättre att städa oftare och göra mindre, än att göra det mer sällan då man måste göra allt. Är man flera i familjen är det även bra att dela det mellan sig, det gör att det inte är lika jobbigt. Sedan kan man ta rum för rum eller del för del. Damma av alla ytor till exempel, sen dammsuga, inte tvärtom, för då får man göra om det. Det finns en mängd bra sätt att gå tillväga på, men alla vill göra olika. Huvudsaken är som sagt att man gör upp en plan och tar det bit för bit.

Eller så låter man andra städa

Om man vill vara supersmart, så låter man så klart andra städa, som man kan anlita, men det är klart, det är inte alla som vill det kanske, men det är ett bra förslag.

8 Feb 2018