« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Må bra med mat som gör dig mindre deppig

Det kan ju hända att man känner sig nedstämd och deppig. Det kan då vara bra att dels börja träna, kolla på kosttillskott på fitline-pminternational.se samt se över kosten överlag. Det går nämligen att må bra och minska din deppighet genom några enkla förändringar av din kost. Maten påverkar mycket hur man mår.

Mat som får dig att må bättre

Det är bra att få i dig vitamin B12 och folsyra då dessa två vitaminer verkar kunna förebygga sjukdomar i centrala nervsystemet, humörstörningar och demenssjukdomar.

Frukt och grönsaker är även det bra att äta. De ehåller mängder av viktiga näringsämnen och antioxidanter som direkt bidrar till bättre hälsa.

Livsmedel som är rika på selen är även det bra. Det eftersom selen är en mineral som fungerar som en antioxidant i kroppen

Fet fisk är också bra mat. Det gäller då särskilt fet fisk som lax, som är rik på omega-3 fettsyror. Äter man mycket av det så löper man lägre risk att få symtom på depression.

D-vitamin kommer via solen. Det är få livsmedel som har det naturligt. Men det finns i fet fisk som lax, tonfisk, makrill, nötlever, ost och äggulor.

Mörk choklad är något som har visat effekt på hjärnans må bra kemikalier, serotonin och endorfiner. Det ger även en bättre hjärthälsa.

Sedan så är det bra att överlag ha en vettig kosthållning och undvika skräpmat och mat med mycket socker så klart.


 

23 Aug 2019