« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

När bilen krånglar

Ta hand om sig själv, det är många duktiga på, men att sköta sin bil, det står ofta lite sämre till med den saken. Eller ja det gäller ju inte alla, ska inte dra alla över en kam. Men många, kör sin bil, dagligen, men missar att se över den då och då och helt plötsligt så rasar den, eller går sönder. Så måste man vackert ta sig till en bilverkstad Uppsala. Om man har kunskaper om att laga bil på egen hand, så går det ju bra förstås, men ofta har man då koll på bilens skick redan innan och tar hand om den. Dock är det ju så, att saker och ting slits, även om man är noga med sin bil. Så det kan ju vara det som händer med.

Vanliga fel på bilen

Det finns en del saker som är vanliga att de sker och då kan kräva att man besöker en bilverkstad för att få det lagat. En sak som är vanligt är fel på infästningar där olika delar sitter fast i fordonets stomme. Vanligast är helt enkelt att stommen har rostat. Om det är rostskador på delar som sitter fast i vid hjul eller stryrsystem, så är det bra att snabbt nå en bilverkstad Uppsala, efter som dessa rostskador kan göra att det sker allvarliga olyckor!

En annan sak som händer oftare än man tror är att man kör på däck som är allt för slitna. Om de är slitna så ökar risken för att få vattenplaning, samt att det ger större risk för sladd eller punktering. Det är bra att alltid kontrollera däcken, vid varje säsongsbyte. Se även över däcken då och då så att de har rätt lufttryck.

 

20 Feb 2018