« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Ont om tid som egenföretagare

Jag har varit egenföretagare så länge jag kan minnas. Det finns en enorm frihet som egen. Det är bara jag som bestämmer. Blir det för lite likvider, är det bara att jobba mer. Vill jag ha mer semester är det bara att plocka ut den när jag vill. Om inte uppdragsgivare kräver annat. En fälla är givetvis att man jobbar för mycket - eller för lite. Så är det också. Den som inte gillar sin chef borde bli egen. Så har man ingen att skylla på ifall man inte trivs med jobbet.

Som egenföretagare mår företaget som du

Det är både märkligt men samtidigt naturligt att ditt företag mår ungefär som du; mår du inte bra, går det inte så bra för ditt företag. Mår du däremot kanon går ditt företag som på räls. De som är framgångsrika företagare har ett stort driv. Det finns knappt något som stoppar dem. De är ofta envetna, på gränsen till det jobbiga. De ser bara möjligheter där andra ser begränsningar. Ofta är de mycket uppfinningsrika och hittar kreativa lösningar på det mesta. Allt det sammantaget gör att många egentligen ska lägga all sin energi på det de är bäst på.

Lägg ut skötseln av räkningar på andra

Då kan det vara bra att se till att inte lägga energi på att ta hand om fakturorna. Du kan enkelt lägga dem på företag som ägnar sig åt fakturaköp. Varför inte? Det är ett enkelt sätt att bli av med det som kan krångla, och du vill ju ha en bra relation med dina kunder eller uppdragsgivare, eller hur?

12 Aug 2017