« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Skydda din mobil

När jag säger skydda din mobil, då menar jag på flera sätt. Dels kan du skydda det yttre, från att bli skadat, genom att köpa rätt sorts mobilskal eller mobilfodral. Det finns många bra skal till mobilen att välja mellan. Sedan är det viktigt att skydda mobilen på andra sätt, som från att få den stulen, till att få den hackad.

Tips på hur du skyddar mobilen

Utöver att ha ett mobilskal iphone 7, så ska du se till att skydda den mot stöld. Det kan du göra genom att till exempelvis stöldmärka den. Sedan kommer det till detta med att göra den säker från att bli hackad. Att ladda ner appar kan göra att du får med saker du inte vill ska finnas i mobilen. Appar kan se bra ut på en nedladdningsplats, men vara särskilt utformade för att begå bedrägerier. De kan också vara spionprogram som använder privata data utan din vetskap eller godkännande. Så ladda inte ner appar du tycker ser mysko ut.

Webbaserade hot finns med. Vi är ständigt uppkopplade idag med våra mobiler. Internet i sig är fyllt med faror. Många gånger kan man drabbas av nätfiske som det heter. Klicka inte på länkar du inte känner igen eller får i sms, messenger eller liknande.

Skydda dig även genom att noga gå igenom dina säkerhetsinställningar i telefonen och se att de inte tillåter något du inte vill. Är du bara aktsam, har skal till mobilen och rätt inställngar så är mobilen mer skyddad!

 

 

8 Dec 2017