« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Sluta röka och lev längre!

Visste du att rökning förändrar ens DNA uppsättning? Rökningen ger dig ett annat DNA. Vad det kommer att resultera vet vi inte riktigt ännu. I bästa fall förändras vi till hundar och katter, nej det är inte sant. Sanningen är istället den att rökning ger oss cancer i värsta fall. Den kan ge KOL, en obotlig lungsjukdom och hjärt- och kärlsjukdomar. Så vi vet de flesta i alla fall, vid det här läget att rökning är skadligt för den egna och andras hälsa. Så när vi vet allt detta, varför slutar inte folk röka?

Svårt bryta vanor

Dels är en inbiten rökare beroende av nikotin, som kan vara svårt att bli av med. Det är som att vara beroende av koffein i kaffet. Många av oss har svårt att vakna på morgnarna utan att få i sig den svarta drycken. Det är så med rökare också. Sedan har man vanor som är svåra att bryta med. På morgonen vill man ha kaffe, sedan en till vid förmiddagsfikat, efter lunchen, på eftermiddagsfikat och efter middagen. Vissa fikar också precis innan läggdags och dricker kaffe en sista gång innan de går till sängs. Det är på samma sätt med rökare.

Med e-cigarett slipper du byta vanor

Varför byta svåra vanor? Då är det lättare att byta ut cigaretten och röka en mer hälsosam e-cigarett. Med en vanlig cigarett får du i dig 3000 olika gifter, såsom arsenik, tjära, kolmonoxid (finns i bilavgaser), formaldehyd (som man bevarar lik med), kadmium (gör man batterier av), bensen (finns i bensin), nickel, bly, polonium (som är en livsfarligt, radioaktivt grundämne) bland annat. Med en e-cigarett från eqcigs.se får du i dig nikotin (om du så önskar) och glycerin och ofarlig vattenånga. Du slipper de där 3000 olika gifterna, men fortsätter röka en mindre farlig och mindre giftig cigarett. Så vilket väljer du? Varför inte prova redan idag?

Så gör du

Först går du in på www.eqcigs.se, där kan du välja till exempel ett startkit, om du gör detta för första gången. Du får då en e-cigg, en e-juiceflaska och en laddningssladd för 300-400 kronor. Du får hem den med posten och du kan hälla i e-juicen och följer bruksanvisningen. Tryck fem gånger på en liten knapp på själva e-cigaretten och börja dra bloss på den. När e-juicen är slut, efter 1500 bloss, är det bara att beställa en ny för 40-60 kronor, e-ciggen har du kvar tills du har tröttnat på den. Enklare och billigare än så kan det knappt bli.

20 Oct 2017