« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Tänker du bygga hus?

Ser det ut så här hos dig också? Då håller du på och bygger hus. Eller du kanske tänker bygga nytt? Då står du i mycket just nu. Det finns ju en enorm charm med att bygga själv från grunden, oberoende om det är ett nyckelfärdigt hus, eller ett eget ritat hus. Det kommer ändå att vara du som gör det unikt och till ditt hus. Med ett helt nytt hus, har du möjligheten att sätta sin egen prägel på det.

Site om bygg

Det finns en site på nätet med tips och råd om allt som har med bygg att göra. Här får du praktiska tips på vad du bör tänka på antingen du är mitt i bygget, eller om du funderar på att börja bygga. Vad krävs? Vilka kostnader ska man ta med i beräkningen? Vad är fördelarna med att bygga eget? Vad behövs när jag köpt en tomt? Här finns svar på det mesta.

ROT-avdraget kan täcka hantverkarna

Det generösa ROT-avdraget kan gott och väl täcka en hel del av hantverkarnas kostnader. Ju fler som äger huset, desto större blir ROT-avdraget eftersom alla ägare kan enskilt göra avdrag för ROT-tjänster. Så delat ägande är ekonomiskt! Har ni planerat trädgården? Det kan vara bra att planera trädgården samtidigt som ni planerar huset. Tänk då på var de olika väderstrecken är, var det kan vara lä, var det kommer att vara skuggigt, soligt, varmt eller svalt. Och vad vill ni sitta och inta morgonkaffet? Lycka till!

8 Aug 2017