« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Utbildningar som gör ditt yrke enklare

Inom vissa yrken så krävs det vissa kunskaper och även att man har certfikat för vissa saker. Då kan man gå utbildningar som låter en få detta, både kunskaperna och certifikaten.

En utbildning är säkra lyft utbildning. En sådan utbildning måste du ha om du jobbar som kranförare, eller lastkopplare eller liknande. Du får dels en säkra lyft utbildning men även ett certifikat. Kursen, eller utbildningen är kort, men ett måste, annars får du inte jobba med olika sorters lyftkranar. Arbetsmiljöverket har satt att denna typ av kurs måste gås och det är ett krav att alla som jobbar med lyft måste göra det. Detta för att du ska få hantera olika lyftredskap och lyftanordningar. Den som inte har dessa kunskaper får inte sköta kranar eller använda dem. Olika lyftredskap och lyftanordningar som kräver säkra lyft utbildning och certifikat är bland annat mobilkran, travers, tornkran, pelarlift och så vidare.

Jobbar du på höga höjder?

Om du jobbar i ett yrke, där du ofta befinner dig på höga höjder, så måste även du gå en kurs. En sådan är en fallskyddsutbildning. Detta är en utbildning som passar dig som kanske jobbar på tak, eller ofta är uppe på andra höga höjder. När du går en fallskyddsutbildning så kommer du att få rätt kunskaper och vetskap om vad som krävs för att det ska vara säkert. Du får lära dig en sund arbetsmiljö och hur man skapar bra rutiner. Du får både praktisk kunskap och teoretisk kunskap med denna utbildning.

 

 

29 Jan 2018