« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Varför använda seo?

Sökmotoroptimering, eller SEO, det är nog något som de allra flesta har hört talas om. Dock är det inte alla som vet vad det är bra för eller varför man ska använda sig av det. Det hela handlar om att få din hemsida att komma högt upp i resultatlistorna hos sökmotorer så som Google till exempel. Det är ju så att ju högre upp du kommer där, desto mer besök kommer din hemsida att få.

Sökmotoroptimering kommer av engelskans Search Engine Optimisation och brukar förkortas till SEO. Det är ett samlingsnamn för olika metoder och tekniker som används för att få en webbsida att synas så högt upp som möjligt bland resultaten vid sökningar i sökmotorer. Det går att få hjälp med att göra bra SEO via First Vision Mediabyrå, eller så gör du den på egen hand.

Varför du behöver prioritera SEO

Varför ska du då lägga tid på SEO? Jo, det är bra för att bland annat få in besökare på din sida, gärna före att de väljer dina konkurrenter.  Idag finns det många byråer som specialiserar sig på sökmotoroptimering så väl som det finns guider på nätet om du vill försöka göra det på egen hand.  Om du säljer något, varor eller tjänst, så är du definitivt beroende av att personer klickar sig in på din hemsida. Om du då hamnar högt uppe i Googles resultat, så är det troligt att du blir bland första valen att besöka.

 

12 Oct 2020