« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Växter får dig att må bra

Att man mår bra av att vistas ute i naturen, det har de flesta koll på. Växter och hälsa, det hänger samman på något sätt. Människor som vistas ute i naturen får lägre stressnivåer, ökad koncentrationsförmåga, ökat välbefinnande, förbättrad motorik och allmän funktion. Den som inte har möjlighet att ta sig ut på detta sätt, den kan satsa på att ha mycket blommor och växter inomhus! Om du vill ha rosor, som håller extremt länge, kolla då in Blossomia. Du hittar dem på www.blossomia.se. Krukväxter hemma gör inomhusluften bättre och fuktigare samtidigt som de tar hand om farliga partiklar i luften.

Krukväxter som boostar hälsan

Oftast är det gröna växter som anses vara de som är allra bäst, men du kan med fördel blanda som du vill, med olika sorters krukväxter, snittblommor och evighetsrosor.

En bra växt är Calathea. Den växer naturligt i den sydamerikanska regnskogen. Har du en hemma, så se till att ha en hög luftfuktighet och jämnt fuktig krukjord. Öka luftfuktigheten runt plantan genom att duscha den då och då,

En annan bra kurkväxt, det är fjädersparris, eller Asparagus plumosus, som är en elegant ormbunksliknande växt som får meterlånga rankor när den trivs.

Du kan även satsa på en Silvergrevillea, som har mörkgröna, ­flikiga blad med silverfärgad undersida. Kan blomma med guldgula, borstlika blommor, men tyvärr sällan. Trivs i ljust läge, men inte i stark sol. Håll jorden jämnt fuktig, aldrig blöt.

8 Apr 2022