« IGÅR * IDAG * IMORGON

- livets existentiella frågor -

Vill du veta mer om juridik?

Det kan finnas en mängd olika anledningar varför man behöver ha mer koll på juridik. Det kan ha att göra med företaget eller med privatlivet. Du kanske behöver en advokat, eller en jurist för något särskilt. Idag finns det många advokatbyråer och jurister att rådfråga, men du har även en sida på www.juridiken.org, som kan vara en god hjälp på vägen. 

Du kan behöva en advokat om du är misstänkt för brott. En advokat kan då ta tillvara dina rättigheter. En advokat eller en jurist är även bra att vända sig till om du har frågor som i något slags juridisk mån berör familjelivet, eller om du har frågor som faller inom ramarna för socialrätten. Juridik handlar även om affärsrätt så väl som frågor kring asyl, arbetstillstånd och uppehållstillstånd.

Läs mer om juridik på nätet

Om du besöker den hemsida vi föreslog för dig, så kan du på egen hand ta reda på en mäng olika saker som rör juridik. Du kan komma att lära dig vad skillnaden mellan en jurist och advokat är och lära dig mer om de olika områden som finns inom juridiken. Det finns civilrätt, offentlig rätt samt olika domstolar. Bland annat Allmänna domstolar och Förvaltningsdomstolar.

Läsa mer om juridik kan även vara ett första steg för att själv bli jurist och på denna sida vi pratar om, får du mer info om hur du kan göra.

På sidan kan du även ta reda på, när det är så att du kanske har behov av at anlita en jurist.

 

 

9 Feb 2018